Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
28.06.24 | 21:10

Concert

La Belle Hip Hop

Data

Vrijdag 28 juni 2024 21:10

DJ MikiGold
MikiGold verzamelde vinylplaten en was fluitiste en jazzpianiste voordat ze begon met mixen. "Ik had een nieuwe platenspeler nodig, dus kocht ik er twee. Bim! Dat was in 2008. Kort daarna maakte ik een demo en werd ik geselecteerd om een set te doen op het 10 Days Off festival in mijn thuisstad Gent." Een jaar later richtte ze SupAfly Collective op, een creatief platform dat de vrouwelijke hiphopcultuur promoot. Met Supafly organiseerde ze tal van evenementen in Brussel en Gent en sinds 2010 heeft het collectief een radioshow op BRUZZ. MikiGold speelde op festivals in heel België, maar ook in Parijs, Amsterdam, Wenen en Hamburg. Achter de draaitafels deelt ze haar liefde voor jazz, soul, hiphop en house. Haar zoektocht naar de perfecte beat, melodie, ritme en rijm is nu haar ultieme zoektocht.

Cage 
Cage is een Vlaamse hiphop MC uit Strombeek (één acht vijf drie), in de noordelijke buitenwijken van Brussel. 
Onder invloed van de Amerikaanse en Franse hiphopscene van de jaren '90 heeft ze haar pen aangescherpt en haar eigen Vlaamse stijl ontwikkeld. Deze vrouw van de microfoon met Congolese roots serveert haar luisteraars authentieke teksten over maatschappelijke thema's.

Berni Maria
Berni Maria, voorheen bekend als Bandolera, is een Chileense artieste die haar geluid te danken heeft aan het feit dat ze van jongs af aan over de hele wereld heeft gereisd en gewoond. 
Geïnspireerd door haar Latijns-Amerikaanse roots heeft ze haar eigen melancholie en stijl. 
Als artieste sinds 2017 beweegt ze zich op de grens van pop en urban muziek in het Spaans en Engels. 
Als autodidact muzikant en componist van haar eigen melodieën en teksten, is het door middel van muziek dat ze zichzelf het beste uitdrukt en haar ziel aan ons onthult. 
Haar eerste single Bandolera, uitgebracht in 2021, is een introductie van dit "alter ego", gevolgd door andere singles die nu haar ware identiteit onthullen en de diversiteit van haar verschillende geluiden en stijlen waarmee ze ons haar wereld laat ontdekken. 

Aïsha
Aïcha Haskal is een Belgisch-Marokkaanse zangeres geboren in de jaren 80. Ze groeide op met de muzikale trends van haar tijd, maar ook met de populaire Marokkaanse en klassieke Arabische muziek van haar muziekliefhebbende moeder. Als tiener was ze gepassioneerd door rock en rap, en in 1995 sloot ze zich aan bij het Brusselse hip hop collectief "Souterrain Production", met wie ze een aantal featuring tracks opnam en optrad op een aantal underground podia in Brussel en op festivals zoals het Dour festival. Wat later besloot ze zich toe te leggen op de repertoires van de klassieke Arabische muziek, waarvoor ze een grote passie heeft, maar ook op de westerse lyrische zang en Balkanmuziek. Haar eclectische smaak bracht haar er natuurlijk toe om in 2010 samen te werken met de Gentse fanfare (Va Fan Fahre), met wie ze 5 nummers opnam op het zeer succesvolle album Al Wa' Debt. Ze reisde tot in Brazilië en verschillende steden in Frankrijk en België. Vandaag maakt Aïcha Haskal deel uit van de groep Gaïsha, een smeltkroes van stijlen waaronder pop, ska, jazz en rock, die allemaal bijdragen tot de originaliteit van Gaïsha. Het overheersende idee van dit project was om oriëntaalse muziek te benadrukken met psychedelische, dansbare, offbeat grooves, en om zang toe te voegen, voornamelijk in het Arabisch. Zonder het Franse chanson te vergeten.

Bgirl Leyssa
Bgirl Leyssa is een jong wonderkind in de wereld van Bgirling en Hip Hop dans. Ze begon met dansen toen ze 6 jaar oud was. Ze nam deel aan verschillende Europese wedstrijden, terwijl ze danslessen volgde tussen Parijs en Brussel. Vandaag is Leyssa meer dan vastbesloten om in de eredivisie te spelen. Wordt vervolgd...