Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
28.09.24 | 15:00

Estafette for Palestine

Sal de fête, Estafette, Montage, Soumaya Phéline

Data

Zaterdag 28 september 2024 15:00

Welke rol speelt cultuur in tijden van genocide? Sinds het begin van de genocide in Palestina is Brussel een noodbestemming geworden voor Palestijnse asielzoekers. In heel Europa zien we dat regeringen er niet in slagen om mensen in economische en sociale nood voldoende steun te bieden. Lokale solidariteitsnetwerken organiseren zich om Palestijnse asielzoekers op te vangen en bieden oplossingen die variëren van particuliere huisvesting tot het bezetten van gebouwen. 

Daarom zetten wij, Estafette, MONTAGE, Sal de Fête en Soumaya Phéline, onze institutionele en culturele middelen in om een geldinzamelingsactie voor deze netwerken te organiseren. Op 28 september zullen de Hallen van Schaarbeek gewijd zijn aan de verdediging van de mensenrechten van de Palestijnen die in België wonen.

Cultuur functioneert als een kruispunt tussen het artistieke en het militante. Want zou wereldwijde solidariteit niet de wortel van alle cultuur moeten zijn? Het artistieke landschap dat we willen opbouwen brengt mensen samen rond ruimtes van expressie, bewustzijn en steun.

Estafette for Palestine wordt een moment van gemeenschap tussen Palestijnen, burgers, artistieke collectieven en activisten. Door middel van toespraken en gedichten, muziek en dans, workshops en filmvertoningen, en eten, nodigen we jullie allemaal uit om deel te nemen aan een artistiek netwerk van verzet en solidariteit.

Samen kunnen we een betekenisvolle verandering teweegbrengen. Kom op 28 september naar de Hallen van Schaarbeek om mee te bouwen aan een meer gelijke toekomst voor iedereen door onze deuren en harten te openen.