Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer

CYBERCAFE 

Samuel Hackwill, Jacob Lyon, Lori Roussey & Kevin Zanin

Cybercafés waren in de jaren 2000 een plek voor gezelligheid, feesten en politieke en technologische emancipatie voor een hele generatie die thuis niet per se een internetverbinding had. Voor veel mensen werden de eerste stappen in de computerwereld daar gezet, vaak door middel van spelletjes en altijd omringd door leeftijdsgenoten, in een vreugdevolle uitwisseling van technische hulpmiddelen.
Samuel Hackwill (L'Amicale) presenteert een selectie spellen, teksten en tekeningen over computers en de invloed ervan op onze cultuur. Dit werk is toegankelijk via een vloot computers die op de tweedehandsmarkt zijn gesprokkeld en geïntegreerd in een kartonnen scenografie ontworpen door Jacob Lyon.
Met games en werken van onder andere : Nicky Case, Bennett Foddy, Molleindustria, het F.A.T. lab, en lezingen van Lori Roussey (een specialist in wetgeving over persoonlijke gegevens) en Kevin Zanin (een onderzoeker naar digitale folklore).

28 juni om 20:00: Skribbl, computertekentoernooi

29 juni om 16:30: "Het is alsof je in een videospel zit...". 
Lezing door Kevin Zanin (onderzoeker digitale folklore)
Een lezing over de QAnon samenzweringstheorie, de 4chan site gewijd aan Engelstalige otaku cultuur en e-girl video's op TikTok. #cosplay #waifu #belle delphine #gamergate #assaut du capitole

2 juli 12:00 > 14:00: Live workshop modeltekenen

3 juli om 15:00: Teleconferentie met Lori Roussey (directeur van de NGO Digital Rights)
over de RGPD, de bescherming van persoonsgegevens en hoe je de Europese wetgeving kunt gebruiken om je digitale rechten te doen gelden.

une proposition de Samuel Hackwill & Jacob Lyon
Production : Thomas Riou et l'Amicale

Remerciements : Paolo Pedercini, Lili Catala, Louise Audinet, Noémie Leviel, les allié.e.s, Stéphanie Aflalo

Remerciements spéciaux : La cartonnerie de Gondardennes